xpozer.com
Naam:
Annemarie S. J.
Gebruikersnaam:
asintjago
Lid sinds:
Foto's:
7
Over mezelf:
Een paar jaar geleden is mijn interesse voor fotografie begonnen met rommelen met de oude spiegelreflex van mijn vader, het zou me niet verbazen als de camera ouder was geweest dan ik. Het fotograferen stopte toen het laten ontwikkelen van rolletjes eindigde in een stapel witte foto's en ik teleurgesteld de fotozaak verliet.

Wegens gebrek aan apparatuur heb ik een tijdje niets meer aan fotografie gedaan al was de wil er wel. Maar een poging doen tot maken van artistieke foto's met de VGA-camera van je telefoon is toch niet echt fotograferen te noemen.

En toen kocht ik mijn eerste digitale camera: de Canon Ixus 70. Ik was alleen maar aan het experimenteren met wat de camera allemaal kon en dan vooral gebruikmakend van functies die voor hele andere doelen bestemd waren. Kiekjes maken tijdens vakanties was een bijzaak.

Inmiddels heb ik de Canon EOS 450D in mijn bezit en aangezien ik afgelopen week mijn studie voortijdig moest afbreken vanwege een chronische ziekte, heb ik nu weer alle tijd om me te richten op alle mogelijkheden van deze camera. Ik zit er zelfs over te denken om een opleiding te gaan doen in die richting.

Wat ik wel weer merk is dat een camera nooit genoeg kan. Terwijl ik me ergerde bij mijn vorige camera dat je nauwelijks zelf wat kon instellen en het allemaal veel te automatisch ging, is het nu eigenlijk nog steeds niet goed genoeg.
Want het compenseren van de flits is nu niet genoeg meer, nee, ik hoop binnenkort nog zo'n externe flitser te kunnen aansluiten. En een statief, want ik ben nu wel klaar met héél stil proberen te staan of de camera op een stapel boeken te zetten.
En een afstandsbediening is ook wel handig. Hoef ik hem niet meer op zelfontspanner te zetten zodat de camera niet beweegt als hij de foto maakt.
Over objectieven nog niet gesproken...

In ieder geval vind ik het erg leuk om te zien wat jullie allemaal fotograferen en hoop ik nog een hoop te leren, en te genieten!