xpozer.com
Naam:
Johan Huizing (Provorm)
Gebruikersnaam:
Provorm
Land:
Nederland
Woonplaats:
Amersfoort
Lid sinds:
Website:
http://www.flitshuis.nl
Foto's:
57
Over mezelf:
Mijn naam is Johan Huizing, de uitvinder van het Flitshuis. Ik stel me graag even voor.

Ik ben portretfotograaf en eigenaar vanhet Flitshuis. Ik heb drie jaar gestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam.

Nog voor dat ik naar de academie ging had ik al bijzonder veel interesse voor flitsers. Niet de studio-flitsers maar gewoon de flitser die je op je camera kan zetten, de reportage flitser. Een kleine krachtige en compacte lichtbron die op vele manieren is in te zetten. Op de fotoacademie ben ik mij meer gaan verdiepen in de flitser. Hoe die werkt, soorten flitsers, de grenzen van het flitsen en hoe je hem op een creatieve manier kan gebruiken.

De fotografen waardoor ik geïnspireerd ben zijn, de Nederlandse fotografe “Rineke Dijkstra”, de Engelse fotograaf “Martin Parr” en de Belgische fotograaf “Carl de Keyzer”. Alle drie weten ze de flitser op een bijzondere en eigen manier in te zetten. Ik mijn werk ben ik de flitser steeds vaker gaan gebruiken. En ik kan nu wel zeggen dat er in bijna bij al mijn werk is geflitst.

Mijn werkshop flitstechniek is gebaseerd op mijn onderzoek naar de flitser op de fotoacademie. In een duidelijk verhaal met voorbeelden en praktijkopdrachten neem ik je mee in de techniek van de reportageflitser. Met als doel, “controle te hebben over het flitslicht en het omgevingslicht”. Enige voorkennis is wel een vereiste. De termen Sluitertijd, diafragma, ISO en stops klinken je niet onbekend in de oren. Als dat het geval is meld je dan aan en haal alles uit je flitser wat er in zit.

Kijk ook eens op www.flitshuis.nl voor meer informatie over de workshops en het Flitshuis.

Groet,

Johan Huizing.