xpozer.com
Naam:
Hans
Gebruikersnaam:
HansM
Land:
Nederland
Lid sinds:
Foto's:
212
Over mezelf:
Een gepassioneerd amateur fotograaf en natuurliefhebber.

Het plaatsen van foto's kan leuk zijn, als je geen problemen hebt met commentaar dat negen van de tien keer hetzelfde is (voorop gesteld dat je geplaatste foto kwalitatief overeenkomstig je eigen normen is) en ook nog eens van dezelfde fotografen.

Het zijn echter die twee zaken die mij de laatste tijd de motivatie ontnemen met regelmaat foto's te plaatsen dan wel te beoordelen.

De fotografen die plaatsen en beoordelen, behoren inmiddels tot een selecte groep die elkaar sinds jaren veren toesteekt zonder echt kritisch op elkaar te zijn.
Zo af en toe meldt zich een nieuwe gebruiker op deze site die aan de "machtspositie" van deze selecte groep probeert te tornen, maar bij lange na niet als gelijke van de afzonderlijke "leden" van deze groep wordt gezien en behandeld.
Het gevolg is duidelijk: aanmerkelijk minder reacties dan bij de gevestigde orde, hoe goed de foto's van deze "nieuweling" ook zijn.

Alles bij elkaar genomen mag je jezelf serieus afvragen welk doel je nastreeft als je foto's plaatst ter "beoordeling".
Gezelligheid? Die is er al tijden niet meer.
Het ervaren van leermomenten? Ook allang niet meer vanwege het gegeven dat zinvolle commentaren zelden meer gegeven worden.

Voor mij is de conclusie helder:
Deze foto site is met de beste bedoelingen opgezet, maar aangezien er de laatste jaren een enorme leegloop van goede fotografen heeft plaatsgevonden, is de site nu verworden tot een ingekakt en slaperig gebeuren waar nauwelijks een leermoment te beleven valt en kennelijk alleen nog interessant gevonden wordt door die selecte groep van fotografen die elkaar veren toesteekt.