Flitsen op feestjes.
Ik flits nogal veel, dus hierbij een paar tips voor wie komende tijd op een feestje flitst.
1 zet je iso gerust op 3200, waarom, omdat je anders alleen maar die mensen in beeld hebt die in het flitslicht staan en dan ook nog met afschuwelijke schaduwen, want Inverse Square Law zorgt ervoor dat je flitser niet heel erg ver komt met het flitslicht. Plus beetje ruis is niet erg, worden toch geen posters van gemaakt.
2 zet je flitser op TTL dan meet ie zelf hoeveel power die moet geven voor hetgeen voor de camera afspeelt.
3 door je iso op 3200 te zetten hoeft de flitser ook niet zo hard te werken en gebruikt ie minder stroom.
4 doordat ie minder stroom gebruikt is ie ook weer sneller opgeladen tussen de foto's door. (Flits je op fullpower dan duurt het even voordat je weer kan flitsen)
5 gebruik geen durecel batterijen maar oplaadbare penelope.. deze hebben een snellere oplaadtijd van de flitser en gaan langer mee tijdens het flitsen.
6 zoom niet in en zet je flitser op 24mm en niet op 200mm ..ja ook je flitser kan in veel gevallen zoomen.. waarom..omdat als je met een telelens fotografeert de flitser het licht verder weg moet sturen.
Door je flitser op 24 mm te zetten flitst ie breed. En dat wil je op een feestje..:-)
7 o ja heb je een trigger is het nog leuker, de flits in je linkerhand houden en met rechts afdrukken wel je camera dan op F5.6 zetten en snelheid op 1/8 sluitertijd...
8 o ja..is het plafond wit of de muur, richt daar de flitser op. Grote softbox die het licht mooi verspreid.
FLITS ZE!
Ik zie de resultaten wel ;-)
Reageer
Dit topic is gesloten en het is niet langer mogelijk een reactie achter te laten bij dit topic.
-
MPL
alhoewel er ook oplaadbare batterijen van andere merken zijn ; Varta enz...
26 juni -
Vilt
Bedankt voor deze tips! Laat ik toevallig een feestje hebben over anderhalve week. Ik zal enkele tips meenemen daarin. Die van de batterijen niet want mijn flitser werkt op een accu. Die F5.6 en sluitertijd 1/8e, geldt dat ook als je de flitser op de camera hebt staan? Ik neem iig een statief mee voor het strobist gebeuren.
10 juni-
Fullframe@Vilt Uiteraard ook op camera, maar het effect dat het licht uit een andere hoek komt (met name op de dansvloer.. men gaat vast niet echt naar de fotograaf staan dansen maar tegenover de danspartner geeft leuk effect als flitslicht van links komt. ;-) door de trage sluitertijd krijg je ook nog eens gave effecten.
Nuttig 1 10 juni
Succes. -
JohnvanStralenLijkt het mij toch ongemeen moeilijk om met een sluitertijd van 1/8e nog een beetje behoorlijke foto's te schieten, denk ik hoor.........en ik denk ook dat 1/60e toch echt wel een beetje het minimum is, denk ik hoor.
10 juni -
Fullframe@JohnvanStralen blijkbaar nooit van creatief flitsen gehoord ... succes verder met 1/60
10 juni -
JohnvanStralenJa, minimaal he, ik denk zelfs dat 1/125 nog beter is, denk ik hoor.........
10 juni -
Fullframe@JohnvanStralen Succes met je 1/125, och maak er gelijk 1/200 van. Maar ik kan je een cursus flitsen aanbevelen, een mens is nooit te oud om wat te leren.
10 juni -
JohnvanStralenJa, flitsen op een feessie met 1/8 secondo, allemaal niet bewegen jongens en flessen aan de kant, komt ie..........lache.
10 juni -
JohnvanStralenVan 't zelfde dan maar en proost.........
10 juni -
Vilt
Nuttig 1 11 juniFullframe schreef:@Vilt Uiteraard ook op camera, maar het effect dat het licht uit een andere hoek komt (met name op de dansvloer.. men gaat vast niet echt naar de fotograaf staan dansen maar tegenover de danspartner geeft leuk effect als flitslicht van links komt. ;-) door de trage sluitertijd krijg je ook nog eens gave effecten.
Succes.
De flitser op de camera wil ik vooral in het stadhuis gebruiken indien de lichtval daar te wensen overlaat. Dus ga ik daar wel een snelle sluitertijd aanwenden. Voor op de dansvloer is een foto hier en daar met trage sluitertijd wel leuk. Vooraf nog even een beetje oefenen en resultaten bekijken lijkt mij sowieso geen overbodige luxe en met dit experimentje zeker niet.
-
-
Janh1963
Nuttig!
10 juni-
Janh1963Wat je dan vind op AI in 2 seconden . En specifieke vragen niet gesteld.
11 juni
Een fotoflitser kan op feestjes een handig hulpmiddel zijn om mooie foto's te maken, vooral in omgevingen met weinig licht. Hieronder staan enkele tips voor het gebruik van een fotoflitser op feestjes:
1. Stel de flitser correct in: Veel camera's hebben een automatische flitserinstelling, maar het kan ook handig zijn om de flitser handmatig in te stellen. Probeer de flitser zo in te stellen dat de belichting van de foto er natuurlijk uitziet en niet te overbelicht of te donker is.
2. Vermijd rode ogen: Een veelvoorkomend probleem bij het gebruik van een flitser op feestjes is het optreden van rode ogen op foto's. Dit wordt veroorzaakt door het licht van de flitser dat rechtstreeks op de ogen van de persoon wordt gericht. Om dit te voorkomen, kunt u de rode-ogen-reductiefunctie van de camera inschakelen of een externe flitser gebruiken die niet rechtstreeks op de ogen gericht is.
3. Gebruik de juiste hoek: De hoek waaruit u de flitser gebruikt, kan het verschil maken tussen een mooie foto en een flauwe. Probeer de flitser van de camera af te richten of gebruik een externe flitser die u in een andere hoek kunt richten om een natuurlijker verlichte foto te krijgen.
4. Houd rekening met de omgeving: De omgeving waarin u fotografeert, kan ook invloed hebben op het gebruik van de flitser. Als u bijvoorbeeld in een grote ruimte met hoge plafonds bent, kan het nodig zijn om de flitser op vol vermogen te gebruiken om voldoende licht te krijgen. In een kleinere ruimte kan een lagere flitserinstelling voldoende zijn.
5. Oefen: Het gebruik van een flitser op feestjes vergt oefening. Probeer verschillende instellingen uit en neem de tijd om te kijken hoe de foto's eruitzien. Door te experimenteren met de flitserinstellingen en -hoeken kunt u leren hoe u de flitser het beste kunt gebruiken om mooie foto's te maken op feestjes. -
Janh1963Zelfde AI Info in dezelfde seconden.
11 juni
Flitsen met lange sluitertijd op feestjes kan een leuke en creatieve manier zijn om foto's te maken. Door de flits te gebruiken in combinatie met een langere sluitertijd, kun je interessante effecten creëren, zoals het bevriezen van het onderwerp met de flits en tegelijkertijd de beweging van de achtergrond vastleggen met de lange sluitertijd.
Hier zijn een paar tips voor het maken van flitsfoto's met lange sluitertijd op feestjes:
- Zorg ervoor dat je camera op een statief staat om trillingen te voorkomen.
- Kies een diafragma dat past bij de situatie en zorg ervoor dat de belichting correct is ingesteld.
- Activeer de flitser van je camera en stel deze in op de juiste intensiteit.
- Stel de sluitertijd in op een langere tijd, bijvoorbeeld tussen de 1 en 10 seconden, afhankelijk van de hoeveelheid licht in de omgeving.
- Laat je onderwerp een pose aannemen en maak dan de foto terwijl de flitser afgaat.
- Terwijl de sluiter open is, kun je de camera bewegen om lichtsporen te creëren of je kunt je onderwerp vragen om te bewegen om bewegingsonscherpte te creëren.
Het kan wat experimenteren vergen om de juiste instellingen te vinden en de gewenste resultaten te bereiken, maar met een beetje oefening kun je prachtige en unieke foto's maken op feestjes.
-
JohnvanStralenTja, een goeie kennis van mij zweert dan weer bij Duracell, alsof het nooit ophoudt zegt ze.......ik weet het niet hoor, 't is alleen van horen zeggen.
26 juni