xpozer.com
JohnvanStralen

De grote foto tour...........

Het is een rustige zaterdag middag zo rond een uur of drie. 'T is goed weer, beetje warm en weinig wind. Zo geheel onverwacht draait er een enorme touringcar de straat in, u kent ze wel zo een grote dubbeldekker, met aan de zijkant het opschrift "Viewtours"
De bus stopt voor het appartementencomplex waar ik woon en er stappen zo een zeventigtal personen uit, om en nabij, ik heb ze niet exact geteld, druk pratend en allemaal met een dikke camera om de nek.
Zullen we nou krijgen denk ik nog maar ik hoor ze allemaal al roepen, snel daar staat er één, schiet op voordat ie naar binnen gaat.
En plotseling worden er allemaal lenzen op mij gericht en flitsen en weet ik al niet wat, ik hoor het geluid van al die klikkende camera's en word er behoorlijk nerveus van.
Net toen ik naar binnen wilde gaan gooiden ze allemaal zakken met snoep en pepernoten en weet ik al niet wat op mijn balkon, ik schrok mij helemaal wezenloos.
En de gids had in de bus nog zo gezegd je moet ze niks geven, want dan verpest je het voor de volgende groep want dan wordt er verwacht dat die ook wat geven. Je moet ze ook nooit aankijken want dan gaan ze gek doen, lachen of poseren, hebbie allemaal niks aan.
Ik zag dat één van de bezoekers een vrouw in het gezelschap aansprak en ik hoorde hem zeggen, leid jij h'm even af dan kan ik nog wat foto's maken.
Nou en eerlijk is eerlijk afleiden kon ze als de beste, ik was ineens één en al aandacht waardoor de anderen prima in de gelegenheid waren om snel nog wat foto's te schieten.
En dan even plotseling als ze gekomen waren stapten ze allemaal weer in de bus en vertrokken waarbij de buschauffeur nog wel erg lang toetereerde.
's-Avonds op het internet zag ik bij "Viewtours" onder de rubriek "Tour van de Dag", een enorm aantal foto's waar ik op stond in de meest vreemde en afgrijselijke poses en daaronder allemaal min of meer leuke commentaren van, zo goed gedaan, wat kijkt ie gek hé en sjonge sjonge wat zal ie blij geweest zijn met onze pepernoten, krijgt ie vast niet elke dag.
En zo gebeuren die dingen, maar ik ben voorbereid, heb een tray gekocht met 30 eieren en als ze ooit nog terug komen dan zal ik niet aarzelen om er ook mee te gooien, waarbij ik zal mikken op de lenzen, kunnen ze die in de zon houden en een ei'tje bakken...........'T is dat.

Door JohnvanStralen 11 november 2021 9 reacties

Reageer

Je moet ingelogd zijn om een reactie op het forum achter te mogen laten.