xpozer.com
mijephotography

Advies lenzen

Hallo,

Ik ben eigenlijk een beetje aan het oriënteren wat voor lens ik bij mijn collectie wil aanschaffen. Ik beschik over een nikon D5600 camera en heb een tamron 70-200 f2.8 en nog een standaard lensje. Voorheen had ik nog een tamron 70-300 f4-5.6, maar die gebruikte ik gewoonweg niet meer en heb ik ook weg gedaan.

Ik heb zitten kijken naar een NIKON AF-S 85MM F/1.8
Qua prijsklasse vond ik die ook wel leuk. Wat wil ik? Ik wil eigenlijk een makkelijke lens hebben voor portret fotografie van zowel mens als bijvoorbeeld een hondenkop. Ik snap dat ik veel kan met mijn huidige tamron en dat daar ook het brandpunt in zit welke ik op oog heb, maar die wordt af en toe wel wat zwaar voor spontane portret foto’s. Ik ben enorm blij met de tamron, gebruik die ook heel veel voor paardenfotografie. Ik neem aan dat ik niet als enige met deze struggle loop/liep.

Wat is jullie advies hier in? Is die lens die ik op oog had het waard of is het zonde? En wat zijn de voor en tegens er van. Ik wil niet over naar een systeemcamera, vriendin van mij heeft er een, is niet mijn ding..

Door mijephotography 5 augustus 1 reactie

Reageer

Je moet ingelogd zijn om een reactie op het forum achter te mogen laten.