xpozer.com
porter

Fotowedstrijd Nieuwe Kerk te Amsterdam

PERSBERICHT
2 december 2019

https://www.nieuwekerk.nl/persberichten/de-nieuwe-kerk-amsterdam-maakt-winnaar-de-grote-suriname-fotowedstrijd-bekend/?fbclid=IwAR3Fyfg6h6ps1Fkgy4Q9kQ6LdRVq1aMP6L_sZBG4aLeJQOWTxPoRuwak8sY

V.l.n.r.: winnende foto De Grote Suriname-fotowedstrijd: Twee oude mannen voor de Fa Fa Fa Supermarkt in Lelydorp © Aad Sterrebaan; jurybijeenkomst in De Nieuwe Kerk Amsterdam – juryleden v.l.n.r.: Berry Slok, Jennifer Tosch en Ron Reeder (foto: Jeunique Mingels).

De Nieuwe Kerk Amsterdam heeft vandaag de winnaar van De Grote Suriname-fotowedstrijd bekendgemaakt. De speciaal aangestelde vakjury koos uit ruim 1500 inzendingen unaniem voor de foto van Aad Sterrebaan uit Suriname: Twee oude mannen voor de Fa Fa Fa Supermarkt in Lelydorp. De jury onderbouwt de keuze als volgt: ‘De maker vertelt een ander verhaal van Suriname, een verhaal dat alle clichés ontstijgt. Een fotostilleven waarin alle facetten van Suriname aanwezig zijn en waarin het heden en verleden elkaar ontmoeten.’ De foto gaat als prijswinnaar deel uitmaken van de campagne voor De Grote Suriname-tentoonstelling. Vanaf maandag 23 december prijkt het beeld twee weken als poster op straat in Amsterdam. Daarnaast is het te bewonderen in de tentoonstelling. Tot en met 2 februari 2020. De wedstrijd is een initiatief van De Nieuwe Kerk Amsterdam in het kader van de Grote Suriname-tentoonstelling, en heeft als doel persoonlijke verhalen over Suriname te ontsluiten.

Door porter 2 december 10 reacties gewijzigd door moderator

Reageer

Dit topic is gesloten en het is niet langer mogelijk een reactie achter te laten bij dit topic.