xpozer.com
JohnvanStralen

De kanonnen van Sony........

Tja, laat ik zeggen dat ik al bijna 10 jaar geleden ben overgestapt naar het mirrorless systeem van Panasonic en tot tevredenheid kan ik zeggen, zo een 4 jaar geleden is daar dan nog de Sony A7R bijgekomen, een camera die ik tot vandaag de dag nog altijd met plezier gebruik.
Sony heeft zich sterk ontwikkeld de afgelopen jaren en heeft zich in belangrijke mate gericht op de professionals en de high end amateurs........Enerzijds goed voor het systeem om het degelijk in de markt te zetten en te houden, jammer voor mij omdat zowel de body's als de lenzen sterk in omvang zijn gegroeid en momenteel nagenoeg niet meer onderdoen qua grootte en gewicht voor de aloude bekende dslr camera's.
Maar waar ik het over wil hebben is de aankondiging van afgelopen week van twee Sony kanonnen van telelenzen, u heeft het ongetwijfeld meegekregen middels de diverse internet site berichtgeving.
Een indrukwekkende 600 mm 4.0 en in mijn ogen een al even indrukwekkende 200-600 mm 5.6-6.3 voor respectievelijk 14000 euro (prijs op Duitse site) en 2099 euro..........
Tot mijn verbazing las ik in een interview met één van de Sony bonzen dat er met de 600 mm 4.0 gemikt wordt op de wildlife shooters en vliegtuigspotters..........nou nou, mijn eerste indruk was dat deze lens toch echt gericht was op de professionele markt en daar zal ie ook wel terechtkomen maar toch. Hoeveel amateurs zullen er zijn die 14.000 euro uit de la trekken om zo een lens te kopen...........
Voor de 200-600 mm ligt het toch even anders, ik weet heus wel dat 2100 euro ook niet de cheapest deal van de dag is maar voor het gebodene lijkt het mij eerlijk gezegd toch een prijs die te overzien is.
Van beide lenzen heb ik zo hier en daar voorbeelden gezien die er bepaald niet om liegen en ik denk dat het voor de Sony liefhebbers toch een mooie aanvulling is op het aanwezige lenzenbestand.
Ik ben zelf geen vogelaar, ik wordt stik nerveus van dat gefladder, maar toch kijk ik met een schuin oog naar de 200-600 mm, niet alleen voor de heb maar omdat ik denk dat ik er toch wel aardige foto's mee kan maken te velde zo hier en daar.
Wie meer wil weten over deze lenzen kan op het internet genoeg informatie vinden, ik ga dat in dit bestek niet allemaal vermelden en ik ben ook niet uitgenodigd door Sony om de beide lenzen eens te komen proberen, zou ik overigens best graag doen, wink wink...........
Omdat er op deze site nogal wat vogelaars en hazelaars en dergelijke actief zijn, leek het mij wel aardig hier wat over te zeggen en ik ben dan ook benieuwd naar uw mening hieromtrent...........

Door JohnvanStralen 15 juni 2019 28 reacties

Reageer

Dit topic is gesloten en het is niet langer mogelijk een reactie achter te laten bij dit topic.