xpozer.com
JohnvanStralen

Cashback, hoezo cashback?

Dat alle prijzen in de foto business keurig centraal door de leverancier/fabrikant bestuurd worden moge duidelijk zijn. Bij de paar fotoboeren die in den lande nog over gebleven zijn, worden de camera's in veruit de meeste gevallen voor de tot de op de cent zelfde prijs aangeboden.
Je zou bijna denken dat hier sprake is van prijsafspraken en dat het door de leverancier verboden is, op straffe van niet meer leveren, om andere prijzen te hanteren.
Maar het ergste vind ik dan nog de steeds meer voorkomende cashback acties in de foto branche bij diverse merken.
Je wilt een camera kopen, neem als voorbeeld de Sony A7R III, momenteel geprijsd voor euro 3099,-- dat betaal je in de winkel of bij een internet bestelling, dan ga je naar de fabrikant, Sony in dit geval, en vult daar allerlei gegevens in om vervolgens euro 200,-- terug te krijgen, waarmede de camera dus eigenlijk 2899.-- kost.
In Amerika doen ze dat met dezelfde Sony camera heel anders, daar is de prijs van deze camera onlangs zomaar met 600 us dollar verlaagd, gewoon bij de leverancier zoals het hoort.
Ik vind dat als ik een camera koop, ik de zaak doe met de winkelier waar ik koop en daar wordt dan ook de prijs bepaald voor het betreffende artikel al dan niet na enige onderhandeling/inruil, voorzover dit nog mogelijk is.
In dit stadium van aankoop heb ik met de fabrikant van het artikel eigenlijk niets te maken, daar doe ik niet direct zaken mee en die komt eigenlijk pas in beeld als het gekochte item niet naar behoren functioneert en gerepareerd of vervangen moet worden.
Ik doe met die cashback onzin niet mee, ooit moest je zelfs nog een stuk van de verpakking meesturen, kom op zeg.
De meest gunstige prijs wordt voor mij bepaald in de winkel waar ik koop en als dat niet kan, nou dan maar niet, camera's heb ik toch al genoeg eigenlijk.
De vraag is hallo fotoboeren, stop met die onzin a.u.b.........
Zo en dat vind ik, en wat vindt u?

Door JohnvanStralen 2 juni 2019 13 reacties

Reageer

Dit topic is gesloten en het is niet langer mogelijk een reactie achter te laten bij dit topic.