xpozer.com
SapevanderPloeg

Nestfotografie do or don't?

Elders op deze site is een nogal onplezierige discussie ontstaan over nestfotografie. Is het nu wel of niet verantwoord om nesten met vogels te gaan fotograferen?
Zelf ben ik van mening dat je t beter niet kunt doen. Je benadert een vogel in de meest gevoelige en kwetsbare periode. Het dier is sowieso al extra alert en de aanwezigheid van een mens zal extra stress opleveren, waardoor het risico dat het nest verlaten wordt toeneemt. Dat is mijn visie, maar ik wil ook niet het braafste jongetje uit de klas zijn hoor! Ik ben wel benieuwd hoe de natuurfotografen alhier er tegenover staan.
In de geest van deze tijd zie ik nog een extra argument om t niet te doen. Tegenwoordig schijnt t helemaal in te zijn om de locatie, waar een mooie foto geschoten is, zo snel en zoveel mogelijk te delen. Het gevolg: een horde mensen die niet allemaal even omzichtig handelen en alles en iedereen om hen heen vergeten, door alles heen banjeren om maar vooral óók diezelfde foto te scoren. Vroeger fotografeerde niet iedereen. Tegenwoordig met het digitale gebeuren kan iedereen maar raak schieten en dat wordt dan ook veelvuldig gedaan....óók door lieden die zichzelf natuurfotograaf noemen maar het niet zijn. Nestfotografie is voor mij dus not done!

Ik ben benieuwd hoe jullie er tegenover staan. Ik hoop wél dat de discussie fatsoenlijk blijft en dat we elkaars argumenten niet belachelijk maken maar ze respecteren.

Door SapevanderPloeg 15 april 2019 17 reacties

Reageer

Je moet ingelogd zijn om een reactie op het forum achter te mogen laten.