xpozer.com
JohnvanStralen

Overpeinzing bij een nieuwe camera

Nieuws op fotogebied van de afgelopen week? Nou dat was natuurlijk de aankondiging van de lang verwachte Sony A9 camera, jawel dit moet hem zijn om het pad naar de pro fotografen te effenen en Nikon en Canon van de hoogste pro plaatsen te verdringen of althans daar dichtbij te komen.

Ach ja het kan verkeren, ik ben een fan van Sony en ben sinds de komst van de Sony A7R overgestapt naar dit systeem en tot heden ten dage met veel plezier kan ik u melden.

Maar de ontwikkelingen gaan door en zoals gezegd daar is ie dan met een prijskaartje van 4500 US dollar werd er gezegd en dat is dan vertaald naar euro's 5299.-- jawel dat staat er bij sommige landelijk fotoboeren, begrijpt u het? nou ik niet.
Volgens Google is 4500 US dollar gelijk aan 4208 euro en dat is toch andere koek.

Kocht ik mijn Sony A7R destijds in 2014 voor een bedrag van rond de euro 1500,-- dan worden de verschillen toch ineens erg groot.
Ja ik weet het wel, natuurlijk zijn er de nodige verbeteringen aangebracht en de A9 is natuurlijk niet te vergelijken met de A7 serie, maar goed het is toch een forse sprong in aankoopbedrag.

Het net wordt overspoeld met oooh's en aaaaah's en jawel ik geloof ook wel dat het een goede camera is, maar 5300 euro?
Ik geloof dat ik deze toch maar even voorbij laat gaan, er zijn grenzen nietwaar.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het bedrag van 3500 euro voor de A7R II al aan de hoge kant vond maar nu is voor mij de grens van het haalbare ruim overschreden.
Hallo, ik sta al jaren op de nullijn maar daar schijnt men daar in het verre Japan totaal geen rekening mee te houden.

Op sommige sites wordt deze A9 gelijk gesteld met de D5 van Nikon en de Canon 1DX mark II, nou de toekomst zal leren of de pro's dit ook vinden en de A9 een plaats krijgt binnen de orde van pro fotografen.

We gaan het zien maar voor mij helaas onbereikbaar, oh ik zou het misschien nog wel bij elkaar kunnen schrapen, maar dan blijft de vraag of je voor een camera een dergelijk bedrag wilt neertellen.
Voor mij is het antwoord hierop nee, voor een lens van hoge kwaliteit ben ik bereid om forse bedragen te betalen, maar voor een digitale box die na 2 of 3 jaar alweer achterhaald is en evenredig in waarde gedaald zal zijn, nou nee dat doen we toch maar niet.

Mag ik hopen dat Sony zodra het merk in de pro regionen is gesetteld, ook gaat denken aan de enthousiaste amateur en men ook in de lagere -lees betaalbare- regionen betaalbare en dan bedoel ik tot 2000 euro ff camera's gaat uitbrengen, dan doe ik zeker weer mee, moet het nog goed zijn ook natuurlijk anders doe ik het nog niet.

Sommige elite merken zeggen wel eens dat als je moet vragen naar de prijs je het waarschijnlijk niet kan permitteren, ja hallo zo lust ik er nog wel één............

Maar goed, dit is dan mijn overpeinzing voor wat het waard is.

Door JohnvanStralen 21 april 2017 11 reacties

Reageer

Dit topic is gesloten en het is niet langer mogelijk een reactie achter te laten bij dit topic.