xpozer.com
PeterAlexander

Scherpte van de fotowebsite

Ik heb gemaild / contactformulier naar de beheerders maar krijg helaas (nog) geen antwoord.
De scherpte van de foto's geplaatst op de website laat te wensen over. Alsof er enkel met kitlenzen gefotografeerd word en er een verlies optreed bij het uploaden naar de website.
Goed glas of mooie details vastleggen of kicken op de scherpte, dat valt weg.
Ik lees dat mensen zeggen "wat een scherpe foto". De foto kan wel scherp genomen zijn, maar op de website en door de (manier van uploaden door de-)website is hij bij niemand scherp zoals je hem thuis op jouw scherm ziet.
Dat kan beter, want andere websites kunnen dat wel. Ik zou dat hier graag scherper zien zonder veel verlies.
Foto's genomen met dikke camera's, het komt enkel met wazige pixels op het scherm.
Uit ervaring weet je dat de fotograaf de foto scherp genomen zal hebben, maar het levert mij na een half uurtje foto's kijken hier toch wel oogpijn op.
En de kunst om scherp te uploaden was in het begin van mijn fotograferen ter sprake, maar uiteraard is dat al jaren in orde.
Geen klacht, eerder een tip dat het hier mooier kan, om de grote moeite van; een goede ruisprestaties body te hebben, scherp glas hebben, de foto scherp nemen, het scherp maken in de nabewerking en de kick hebben dat mensen jouw foto's zo scherp zien als jij ze bedoeld heb na al die moeite, te rechtvaardigen.
Ik denk dat velen een andere mening hebben want ik lees vaak "o wat scherp", maar geen enkele foto staat na het scherp nemen ook daadwerkelijk met dezelfde kwaliteit hier op het scherm.
Ik hoef geen discussie-regen hier, ik wil dat het aankomt bij de beheerder dat er iets aan gedaan kan worden.
Verder veel lof over de werking van de website.

Door PeterAlexander 3 februari 2017 102 reacties

Reageer

Dit topic is gesloten en het is niet langer mogelijk een reactie achter te laten bij dit topic.