xpozer.com

Differdange

Foto Differdange door ARNOWEL
ARNOWEL
Categorie:
Architectuur
Datum genomen:
Locatie:
Differdange
Camera:
Nikon D750
Exif:
1/1250s f/9.0 ISO 400 27mm
Beschrijving:
Differdange

Differdange is een welvarende industrieplaats, 27 km ten zuidwesten van de stad Luxemburg en dicht bij de grens met Frankrijk. Van de 'Mont-de-Salveuve' (440 meter) heeft men een weids uitzicht over de omgeving.

In de vallei van de Boven-Chiers gelegen, aan de voet van de Dogger hellingen die uitkijken over een voorland van goed 100 meter, is Differdange een industriecentrum van de eerste orde. Bekend door het fabriceren van de balken Grey; het draagt de naam De IJzerstad. Differdange biedt talrijke toeristische attracties. U vindt er onder meer een cisterciënzerabdij, die in 1235 werd gesticht; het kasteel van Differdange, dat onderdak verleent aan de Miami University; het nieuwe en oude stadhuis. Het Gerlache-Park is een groene oase in het stadscentrum met een bloemenhorloge. Lasauvage is het enige Franstalige dorpje in Luxemburg. Het werd uitgeroepen tot voorbeelddorp voor het behoud van de industriële woonomgeving en maakt deel uit van de gemeente Differdange. Het bevindt zich op enkele kilometers van het stadscentrum. Industrie- en spoorwegpark van Fond-de-Gras, met de oude mijnwerkerskroeg 'Bei der Giedel', gebouwd in 1881 en reconstructie van een typische kruidenierswinkel uit het begin van de vorige eeuw.

Het oude stadhuis Lieu Locatie 40, avenue Charlotte L-4530 Differdange Maître d ouvrage Client Ville de Differdange Het voormalige gemeentehuis is omgebouwd tot een cultureel centrum. Het bestaande gebouw werd verkregen langs de straat ruimten in de vorm en de gevel, van binnen gerenoveerd en uitgebreid aan de westzijde met een nieuwe onderscheidende teelt, die oorspronkelijk in een smalle doorgang tussen het stadhuis en de kerk, die inmiddels is gesloopt, fit recht. Op de begane grond van de gebouwen van de culturele kantoor met een nieuwe cafe gelegen met een ruim terras, dat grenst aan de opkomende op het plein plas water. Daarnaast herbergt de bibliotheek met leeszaal. De als gevolg van de teelt, de vertegenwoordiger foyer biedt directe toegang tot de zalen en kan bovendien flexibel worden gebruikt voor tentoonstellingen en de organisatie breekt. Op de eerste verdieping van de feestzaal is vergroot en voorzien van een nieuw akoestisch plafond en lambrisering. Samen met de Grote Zaal, een nieuwe multifunctionele zaal is gebouwd, dat is verdeeld in twee ruimtes, waardoor flexibel inzetbaar. Brede openingen kunnen beide kamers indien nodig combineren om een grote, aaneengesloten event doorgang ontstaat. Op de tweede verdieping alle kamers van de Music School zijn ondergebracht in de kelder van de stad krijgt een centrum voor documentatie worden gearchiveerd in de brochures, foto's en documenten van de stad.
Trefwoord(en):
OUDE STADHUIS DIFFERANGE
Anderen vonden ook leuk:
Door ARNOWEL 11 juni 2016 7 beoordelingen
Annuleren