xpozer.com

VAREND ERFGOED

Foto VAREND ERFGOED door ARNOWEL
ARNOWEL
Categorie:
Overig
Datum genomen:
Locatie:
Enkhuizen
Camera:
Nikon D850
Exif:
1/200s f/9.0 ISO 100 200mm
Beschrijving:
Een van dit zeilschip behorend tot het Varend Erfgoed van Nederland op weg naar het IJsselmeer vanuit de haven van Enkhuizen gezien vanaf het Zuiderzeemuseum.

Historische vaartuigen hebben een belangrijk aandeel in het cultuurhistorische beeld van Nederland en worden pas de laatste jaren tot het Nederlands erfgoed gerekend. Wat de omvang van het gehele maritieme erfgoed is, is zowel voor de kenners als voor de overheid nog onduidelijk. Wel is een ieder er van overtuigd dat dit deel van het mobiele erfgoed ook voor de toekomst behouden moet blijven. Om inzicht te geven in ons Nederlands varend erfgoed is, in samenwerking met het Ministerie OCW, in 1993 het Nationaal Register Varende Monumenten opgezet. In 2015 is deze naam veranderd in Register Varend Erfgoed Nederland.

Welke schepen kunnen in het Register worden ingeschreven.

Als aan de basis voorwaarden voor Inschrijving in het RVEN wordt voldaan, kan elk "actief" schip in het Stamboek, met de leeftijd van 50 jaar of ouder, in het Register worden ingeschreven als "Varend Erfgoed" of als "Varend
Trefwoord(en):
zeilschip varend erfgoed
Door ARNOWEL 30 mei 2019 9 beoordelingen
Annuleren