xpozer.com

Winter Wonderland

Foto Winter Wonderland door ARNOWEL
ARNOWEL
Categorie:
Overig
Datum genomen:
Locatie:
Zevenhuizen
Camera:
Nikon D500
Exif:
1/40s f/10.0 ISO 1600 24mm
Beschrijving:
EENHOORN

Een eenhoorn is een mythisch dier dat sinds de Oudheid wordt beschreven als een beest met een lange, puntige, spiraalvormige hoorn op zijn voorhoofd.

De eenhoorn stond afgebeeld op antieke zegels uit de Indusbeschaving en werd genoemd door auteurs uit de Griekse oudheid, zoals Ctesias, Strabo, Plinius de Jongere en Claudius Aelianus. De Bijbel beschrijft ook een dier, de re'em (waarschijnlijk een wilde stier of oeros), wat in sommige vertalingen ten onrechte werd weergegeven als 'eenhoorn'.

In de Europese volkscultuur werd de eenhoorn vaak afgebeeld als een wit paard- of geitachtig dier met een lange hoorn en gekloofde hoeven (soms met een geitensik). In de Middeleeuwen en Renaissance werd het gewoonlijk gekarakteriseerd als een zeer wild dier uit de bossen, dat symbool stond voor zuiverheid en genade, dat alleen kon worden gevangen door een maagd. De hoorn zou vergiftigd water kunnen zuiveren en ziekten kunnen genezen. In deze eeuwen werd de tand van een narwal (een tandwalvis) soms verkocht als hoorn van een eenhoorn.
Trefwoord(en):
Eenhoorn
Door ARNOWEL 1 januari 2 beoordelingen
Annuleren