xpozer.com

In aanbouw zijnde Radartoren

Foto In aanbouw zijnde Radartoren door ARNOWEL
ARNOWEL
Categorie:
Overig
Datum genomen:
Locatie:
Maasvlakte 2
Camera:
Nikon D850
Exif:
1/500s f/9.0 ISO 100 50mm
Beschrijving:
RADARTOREN MAASVLAKTE 2

Op de zeewering van de Maasvlakte 2 wordt een nieuwe radartoren gebouwd. Het Havenbedrijf Rotterdam laat deze toren bouwen, omdat de bestaande radartoren, uit 1974, niet meer aan de huidige eisen voldoet.

De 70 meter hoge radartoren wordt een echte blikvanger, gebouwd door Hollandia Infra. Er is gekozen voor een ovaalvormige constructie van voorgeroest staal, naar een ontwerp van architect Syb van Breda. Servicis heeft van hoofdaannemer Hollandia Infra de opdracht ontvangen voor de civiele werkzaamheden, zoals de fundering en vloeren.

Bij het ontwerp en de bouw van de toren staat duurzaamheid centraal. De volledige constructie wordt 100% recyclebaar, ook de fundering. De fundering is een lichte, maar uiterst stijve offshore-constructie, om aan de hoge stijfheidseisen te voldoen. De maximaal toegestane hoekverdraaiing van de toren bedraagt slechts 0,13 graden. Bij de bouw wordt er voor gezorgd dat de dijk niet aangetast wordt. Om die reden worden de stalen palen 30 meter diep, tot op de harde zandlaag in de grond geschroefd. De palen worden niet opgevuld, zodat ze, als het nodig is, na 30 jaar weer uit de dijk gehaald kunnen worden.
Trefwoord(en):
RADARTOREN
Door ARNOWEL 30 juni 8 beoordelingen
Annuleren