xpozer.com

Rickshaw art

Tip: Gebruik je numerieke toetsen (1, 2, 3 etc.) om door de foto serie heen te bladeren.
Foto Rickshaw art door ElaineS  
ElaineS
Categorie:
Straatfotografie
Locatie:
Bangladesh
Camera:
Nikon D7100
Beschrijving:
Riksja kunst van Bangladesh

Er zijn naar schatting 160 miljoen mensen in Bangladesh en voor de meerderheid hebben fietsriksja's de voorkeur bij het transport.
Ze houden het land niet alleen in beweging, bieden werkgelegenheid voor velen, er is geen vervuiling en ze zijn een lust voor het oog - kunst op de wegen.

Rickshaw Art:
Aanvankelijk waren riksja's onversierd, maar vanaf het einde van de jaren veertig begonnen de gezichten van filmsterren als decoratieve motieven op schilden achter in de riksja's te verschijnen. Dhaka en Rajshahi waren de eerste steden die hun eigen ontwerp maakten, maar andere steden volgden snel.

De ribben van de capuchon zijn bedekt met een blad van aangepast plastic opgestikt met uitsparingen van gekleurd, goud of zilver plastic. De aluminium beplating aan de achterkant van de rickshaw heeft meerdere decoraties van verschillende soorten.

Favoriete thema's kunnen religieus of seculier zijn, en omvatten moskeeën, populaire filmsterren, dierenverhalen, boerderijdieren, jungle dieren, vogelscènes en vele anderen. Elke stad heeft zijn eigen stijl aangenomen.
Anderen vonden ook leuk:
Door ElaineS 1 april 18 beoordelingen
Annuleren